Home Blog

Inverter QUATTRO tehnologija

0

Inovativna tehnologija od sada u MIDEA klima uređajima.

SNAŽNO GRIJANJE ili HLAĐENJE za 30 sekundi.
Midea klima uređajs quattro inverterom primjenjuje tehnologiju pokretanja visoke frekvencije kako bi generirao snažan protok hladnog / toplog zraka u vrlo kratkom vremenu, a u svrhu Vaše trenutne udobnosti.

iECO
Klima uređaj opremljen je iECO tehnologijom za uštedu energije, koja je savršeno sinergizirana s visoko učinkovitim sustavom pretvorbe frekvencije. Možete se upustiti u udobnu hladnoću dok klima uređaj značajno smanjuje potrošnju energije tijekom 8 sati.

OPŠIRNIJE>>

Midea All Easy Pro

0

Model Midea All Easy lansiran je kao uređaj koji olakšava posao instalaterima, ali nova serija Midea All Easy Pro je mnogo više od toga.

Rastavljanje unutarnje jedinice u samo 3 koraka!

All Easy Pro ima nekoliko ključnih prednosti:

 • Jednostavna instalacija
 • Jednostavno čišćenje
 • Jednostavno održavanje

Zahvaljujući tim značajkama, nije samo odličan za instalatere, već i za razne biznise kojima je vrlo bitno da se svako održavanje, čišćenje ili evenutalni popravak u njihovom prodajnom prostoru obavi u što kraćem roku i sa što manje nereda (uredi, kafići, saloni, trgovine…).

OPŠIRNIJE>>

NOVO !!! TOSHIBA Haori

0

Novi klima uređaj Haori nudi niz tekstilnih presvlaka koje odgovaraju bilo kojem interijeru doma ili ureda. Korisnik može odabrati i primijeniti i vlastiti tekstilni pokrivač iz isporučenog kompleta uzoraka tkanine.

Vizualni izgled jedinice podudara se s njezinim iznimnim performansama. Haorijeve A+++ energetske performanse u hlađenju i u grijanju za modele snage 2.5 i 3.5 kW, te A++ za model snage 4,6 kW, pružaju najbolju učinkovitost djelomičnog opterećenja u ovom sektoru.

Tiha funkcija jedinice smanjuje buku iz unutarnje jedinice na jedva čujnih 19dB (A), osiguravajući dobar san. Nadalje, vanjska jedinica jedna je od najtiših na tržištu s nominalnih 44 dB (A). Zapravo se razina buke može smanjiti na samo 37 dB (A) pomoću posebne funkcije koju aktivira aplikacija ili daljinski upravljač.

Dolazi s elegantnim daljinskim upravljačem s intuitivnim funkcijama, uključujući odabir snage i ECO načina rada za smanjenje računa za struju, Hi-power za brzo hlađenje ili grijanje i još mnogo toga.

S čime možete očistiti klima uređaj?

0

Servis klima uređaja je kompleksan zahvat za kojeg je potrebno angažirati profesionalnog servisera, naročito dok je vaš uređaj pod tvorničkim (osnovnim ili produljenim) jamstvom. No, postoji ‘jednostavna razina čišćenja’ koju možete odraditi i sami, i to periodički. O učestalosti jednostavnog čišćenja zavisi koliko radnih sati odradi vaš klima uređaj, pa primjerice ako klima uređaj koristite svaki dan, onda bi zračni filter vaše klime trebalo i češće čistiti. Pod pojmom češće, smatramo da bi jednom mjesečno bilo uputno očistiti filter i isparivač vašeg klima uređaja.

Što je potrebno za čišćenje klime?

Sredstvo za čišćenje klime – biorazgradivo, bezkiselinsko pjeneće sredstvo za čišćenje zračnih filtera, isparivača i zrakom hlađenih kondenzatora

Sredstvo za dezinfekciju klime – namijenjeno je za klima uređaje i opremu za filtriranje zraka. Djeluje na široki spektar bakterija i virusa, uzročnika gripe te može spriječiti razvoj plijesni i neugodnih mirisa

Sprej za dezinfekciju klime – osim dezinfekcije, ima i ulogu dezodoransa i osvježivača zraka

Kako sam očistiti klima uređaj?

Još jednom moramo napomenuti da je godišnji servis klima uređaja svakako posao za ovlaštenog servisera, no to ne znači da vi ne možete napraviti periodičko čišćenje filtera zraka i isparivača klima uređaja, kako bi vaša klima bila uvijek savršeno čista i dezinficirana.

Koraci pri jednostavnom čišćenju klima uređaja:

 • Izvadite zračni filter
 • Temeljito ga operite toplom vodom i sredstvom za čišćenje
 • Nakon što se filter posuši, našpricajte ga sredstvom za dezinfekciju ili sprejem za dezinfekciju
 • Vratite zračni filter u uređaj
 • Usisivačem usišite svu prašinu i nečistoću sa isparivača
 • Isparivač operite sredstvom za pranje
 • Ostavite da se sredstvo za pranje ocijedi i posuši na isparivaču (u ovom koraku možete upaliti klima uređaj kako bi proces sušenja bio brži)
 • Isparivač našpricajte sredstvom ili sprejem za dezinfekciju Za sve ostale korake obratite se ovlaštenom serviseru klima uređaja